PUT KOJIM SE SIGURNO IDE

29-08-2012 11:35 od Jelena Milosavljević

OBUKA MLADIH O ZDRAVIM STILOVIMA ŽIVOTA

Od 28.avgusta do 2. septembra u odmaralištu na planini Gučevo kod Loznice, održaće se šestodnevna obuka za ukupno 20 mladih iz opština Krupanj, Osečina, Mali Zvornik i grada Loznice.

            Projekat koji ima radni naziv ''Put kojim se sigurno ide“, a koji za cilj ima obuku i informisanje mladih o promociji zdravih stilova života i školu za omladinske lidere, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a sprovodi udruženje građana Iskra iz Loznice, u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade (KZM) grada Loznice, KZM Krupanj, KZM Osečina i srednjom školom iz Malog Zvornika.

Teme koje će biti obuhvaćene na treningu su: koncept zdravlja, reproduktivno zdravlje, HIV infekcija i mladi, štetnost alkohola i psihoaktivnih supstanci, asertivne tehnike komunikacije, psihološki aspekt bolesti zavisnosti, pravilna ishrana, fizička aktivnost, ekologija, škola grafita.

Poseban deo treninga će se baviti pregovaranjem, javnim zagovaranjem, lobiranjem i akcionim planovima za mlade, organizovanjem i izvođenjem akcija u svojoj sredini...

Nakon obuke, u svakom mestu učesnika projekta, biće organizovani tzv.okrugli stolovi na kome će se izdvojiti problemi mladih i koji će zajedno sa svojim vršnjacima pokušati da reše neki od tih problema. U svim mestima biće oslikan po jedan grafit u dozvolu škola i loalnih samouprava.

                                                                                                              S.M.i K.Z.M.

Natrag

Back Top