DVODNEVNI TRENING NA PERUĆCU

18-09-2012 10:10 od Jelena Milosavljević

U hotelu ''Jezero'' na Perućcu,13. i 14. septembra održan je dvodnevni trening ''Od revizije i standarda do...omladinskih servisa i usluga''.

Treningu  koji su podržali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i nevladina organizacija ''Panacea'', a uspešno organizovala regionalna kancelarija za mlade Užice, prisustvovali su koordinatori i saradnici kancelarija za mlade iz Požege, Kosjerića, Čajetine, Priboja, NoveVaroši, Prijepolja, Sjenice, Ivanjice, Loznice, Krupnja i domaćina Užica.

Prvog dana treninga prezentovani su rezultati dosadašnjih aktivnosti u procesu revizije lokalnih akcionih planova za mlade i dogovarani su naredni koraci u ovom bitnom projektu za kancelarije za mlade i lokalne samouprave.

Drugi dan treninga bio je posvećen upoznavanju sa pojmom omladinskih servisa i socijalnih usluga,prezentaciji primera dobre prakse u zajednicama i izradi nacrta predloga projekta za uspostavljanje omladinskih servisa/socijalnih usluga u opštinama i gradovima učesnicima treninga.

Bio je ovo još jedan plodotvoran i uspešan trening u oblasti omladinske politike,i prilika za razmenu ideja i planiranih aktivnosti u cilju dodatnog podsticanja umrežavanja i saradnje mladih iz zapadne Srbije.

 

K.Z.M. 

Natrag

Back Top