ОТВОРЕН ОМЛАДИНСКИ КЛУБ У КРУПЊУ

21-09-2012 14:55 od Jelena Milosavljević

У петак 21. септембра 2012.године поводом Дана општине Крупањ отворен је омладински клуб општине Крупањ.Клуб је у присуству званица и гостију свечано отворио државни секретар Министарства омладине и спорта Републике Србије, господин Ненад Боровчанин и заменик председника општине Крупањ, господин Раде Грујић.

Све присутне је поздравио координатор Канцеларије за младе Крупањ, господин Раденко Живановић и рекао да је овај пројекат резултат заједничких активности Канцеларије за младе и Министарства омладине и спорта,са којим канцеларија од свог оснивања-јун 2009.има одличну сарадњу и подршку,а која је резултирала спровођењем више заједничких пројеката,укључујући поред овог и отварање мини пич терена,омладинског инфо центра и помоћ при доношењу локалног акционог плана 2010.године.Велику захвалност дугујемо и осталим донаторима,удружењима грађана,невладиним организацијама и инстутицијама са којима смо спровели мноштво заједничких акција и активности намењених младима наше општине.Користим прилику да позовем младе да у будуће још интезивније користе услуге клуба,и што је битно у њему осмишљавају и спроводе своје предлоге и идеје у складу са својим афинитетима,локалним акционим планом и Националном стратегијом за младе.

Државни секретар Ненад Боровчанин је том приликом изјавио: „Министарство омладине од почетка свог оснивања пружа значајну подршку развоју омладинске политике свим општинама и градовима који су желели да се системски баве питањима младих. Истовремено, смо градили одржив системски оквир за омладинску политику на националном и локалном нивоу, кроз усвајање и спровођење Националне стратегије за младе и Закона о младима. Данас имамо 133 општине/градова широм Србије које су основале Канцеларије за младе и све су бројније и присутније иницијативе усмерене на развој градских/општинских Омладинских клубова. Министарство је финанансијски подржало отварање омладинског клуба у Крупњу, да би млади добили простор у којем ће се окупљати, креативно изражавати, одржавати радионице и едукације.“

- Желео бих да се захвалим Министарству омладине и спорта на свој досадашњој подршци. Захваљујући тој подршци у Крупњу је доста урађено, а потврда за то је и данашње отварање Омладинског клуба. Очекујем да ће многи млади људи бити корисници овог објекта, који ће сада имати место где ће се дружити, информисати и на други начин квалитетно проводити своје слободно време - изјавио је том приликом господин Раде Грујић, заменик председника општине Крупањ.

             Средином марта месеца Министарство је расписало Конкурс за подршку јединицама локалне самоуправе из IV групе развијености за спровођење омладинске политике на локалном нивоу и реализацију локалних акционих планова за младе.Уговором о реализацији пројекта, који је потписан 26.априла у Београду, општини Крупањ је од стране Министарства одобрено 798.273 динара за реализацију пројекта, а Општина је из својих буџетских средстава определила додатних 350.000 динара, намењених за уређење простора и извођење грађевинско-ентеријерских радова у просторијама клуба.Клуб ће се у будуће налазити и функционисати на спрату Библиотеке ''Политика'', која је потпуно бесплатно дала на коришћење простор од 100 м2, и у непосредној је близини просторија Канцеларије за младе, која је била носилац израде пројекта и спровођења планираних пројектних активности.

За ову иницијативу општини Крупањ је додељено посебно признање Младград 2012, за додељени јавни простор омладинској иницијативи у локалној заједници.

                                                                                                                                           С.М. и К.З.М.

Natrag

Back Top