„ŽENSKI ORKESTAR“- PREMIJERA PREDSTAVE U KRUPNJU

02-10-2012 10:21 od Jelena Milosavljević

Na Velikoj sceni Biblioteke ''Politika'' u Krupnju sinoć je sa početkom u 19 časoba premijerno odigrana pozorišna predstava ''Ženski orkestar'', po istoimenom delu frncuskog pisca Žan Anuja, a režiji pozorišnog reditelja Zorana Grujića iz Loznice.

Predstava je rezultat zajedničkog projekta British Council-a (Britanskog saveta) u Srbiji i Kancelarije za mlade opštine Krupanj. Projektom koji je imao za cilj podsticanje omladinskog aktivizma i uključivanje mladih Krupnja u kulturna i društvena dešavanja u opštini, mladi Krupnja su iskazali spremnost i zainteresovanost da pokrenu u ožive pozorišnu scenu u našoj lokalnoj zajednici. Rezultat njihovih zajedničkih želja i htenja je osnivanje omladinskog amaterskog pozorišta i sinoćne premijerno igranje predstave.

Naši mladi glumci, od kojih većina njih  je po prvi put glumila u pozorištu, odlično su izneli radnju predstave i pred domaćom publikom su pokazali svu lepotu pozorišne umetnosti. Dugotrajni aplauz, nakon sat vremena trajanje predstave, bio je dokaz da su u svom cilju uspeli i da su dobili podršku da nastave svoj kreativni i umetnički rad u vidu održavanja novih pozorišnih predstava u narednom periodu.

Veliku zahvalnost i pomoć pri realizaciji predstave dugujemo:opštini Krupanj, tehničkom osoblju Biblioteke ''Politika'' na nesebičnoj pomoći prilikom postavke scenografije predstave, Kulturnom centru ''Vuk Kardžić'' iz Loznice na ustupljivanju kostima za predstavu, dopisništvu Rts-a iz Loznice, kablovskoj televiziji ''Pegaz'' Krupani i svim dobronamernim pojedincima na pomoći oko odigravanja predstave.

K.Z.M.

Natrag

Back Top