КУЋА У КРУПЊУ ЗА ПОРОДИЦУ АЋИМОВИЋ

24-09-2021 03:27 od Moderator

Министарство за бригу о селу доделило је бесповратна средстава у износу од 1.187.346,00 динара за куповину сеоске куће са окућницом у Крупњу за породицу Аћимовић.

Тројни уговор потписао је данас у Палати Србија министар Милан Кркобабић, представници општина, на чијим се територијама налазе куће и добитници бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом. Једну од сеоских кућа добила је и породица Аћимовић која је изабрала село у општини Крупањ у ком ће започети нов живот.

„Желели смо да из Обреновца одемо у неку чистију средину и тамо живимо и проширимо своју породицу. После мало тражења изабрали смо Крупањ, кућа нам се одмах допала, пространа са великом окућницом. Ја сам од почетка веровала да ће бити наша! Радујемо се новом животу, узбуђени смо и уплашени у исто време, али мислимо да је прави живот управо на селу“ била је искрена добитница средстава Јована Аћимовић.

„ Изузетно сам задовољан што ће једна млада породица се настанити у нашој општини и желим да позовем и остале младе људе из Србије да изаберу живот на селу и посебно села у нашој општини” изјавио је начелник општинске управе Крупањ, Милорад Симић.

Новац је додељен према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021.годину. Овим програмом предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

С.М.

Natrag

Back Top