ПЛОДОВИ РАЂЕВИНЕ

18-10-2021 10:01 od Moderator

На платоу испред Библиотеке ''Политика'' у Крупњу у недељу, 17. октобра, одржана је традиционална манифестација “Плодови Рађевине“ на којој се окупљају пољопривредни произвођачи, пружаоци услуга у сеоском туризму, кулинари и бројни гости. Циљ манифестације је да подстакне и оснажи живот и рад на селу.

Организатори су се потрудили да и ове године направе обиман и свеобухватан програм који ће бити занимљив посетиоцима различитих интересовања, али и узраста, од најмлађих до најискуснијих. Младен Стефановић, директор ТСОК, каже да ће ове године бити обезбеђен и кутак за сеоски туризам који у Рађевини полако узима маха.

Сеоски туризам је код нас ухватио замајац па је део платоа резервисан за промоцију понуде. Ту је, поред уобичајне изложбе пољоприврдних производа и кулинарског дела за такмичаре у припреми „рађевских верига“ ове године организовано  у дечијем игралишту кутак за најмлађе посетиоце, на другој обали је изложба фића, а на пољани испред суда такмичење снагатора-каже директор Туристичко-спортске организације Крупањ.

У сарадњи са Канцеларијом за младе  приређена је и изложба радова деце из обданишта и основоца на тему плодова Рађевине, као и квиз за ученике седмог и осмог разреда.

Награде су обезбеђене за учеснике свих такмичења, као и за пољопривреднике који буду изложили највећи кромпир, бундеву и гљивара који донесе највећу печурку.

У Рађевини већина становништва живи од пољопривреде и воћарства, а на имањима предака гаје органске малине, купине и аутохтоне сорте кромпира, због чега је оваква манифестација од великог значаја за овај крај.

Једна од новина која ће још више подржати пољопривредне произвођаче је и нова апликаца, која је умрежила све пољопривредне произвођаче овог краја,  до краја идућег месеца омогућиће да се производи из Рађевине купују широм Србије.

Natrag

Back Top