ЈОШ ТРИ КУЋЕ НА СЕЛУ ЗА МЛАДЕ

19-10-2021 12:25 od Moderator

Министраство за бригу о селу доделило је бесповратна средстава за куповину куће на селу у нашој општини за три породице.

Тројни уговор потписао је данас у Палати Србија министар Милан Кркобабић, представници општина, на чијим се територијама налазе куће и добитници бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом. Три сеоске куће су припрале породицама  Вучетић из Костајника, Влајковић из Врбића и Живановић из Осечине.

„Радујемо се сопственом дому. Ова подршка државе много нам значи. Имамо своје домаћинство и сада ће све што смо као нашу будућност замислили бити лакше и остварити. Позивамо све младе људе који имају жељу, да заиста учествују у овом програму “-изјавила је Снежана из Костајника једна од добитница куће на селу.

„ Ово је прави пут да се врати живот на село и општина Крупањ у потпуности подржава овај значајан програм Министарства за бригу о породици. Изузетно ми је драго што постоји овако велико интересовање за овај програм, а посебно што су већ четири сеоске куће и самим тим четири породице, добиле свој нови дом на територији наше општине, изјавио је помоћник председника Александар Петровић “

Новац је додељен према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021.годину. Овим програмом предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

С.М.

Natrag

Back Top