ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ КУЋА И СТАНОВА У КРУПЊУ

03-11-2021 13:00 od Moderator

Данас у општини Крупањ уручени су тројни уговори о суфинсирању мера енергетске санације кућа и станова.Уговор је потписан између председника општине Крупањ Ивана Исаиловића, привредних субјеката и грађана као крајњих корисника. Уговоре је уручила народна посланица Ивана Поповић.

Мени је изузетно драго што сам данас овде и што су грађани наше општине показали велику заинтересованост за меру унапређења енергетске ефикасности коју држава спроводи  заједно са локалним самоуправама. Оно што је битно да напоменем да ће држава наставити и у будуће да издваја знатна средстав за унапређење енергетске ефикасности.

Стога, ја се надам да ћемо имати све више и више домаћинстава којима ћемо помоћи у овој области- истакла је народна посланица.

Бесповратна средства за спровођење мера енергетске санације обухватило је 99 домаћинстава- 47 добило је могућност замене столарије, 41 котао на биомасу, а 11 за термичку изолацију спољних зидова.

Општина Крупањ и Министарство за рударство и енергетику испред Владе Србије су суфинансирали пројекат енергетске ефикасности за породична домаћинства. Општина Крупањ је издвојила 4.950.000 милиона динара, а држава је издвојила исту суму новца. То представља половину средстава, а остатак ће финансирати грађани. Услови које су грађани морали да испуне су: да је кућа бар у поступку озакоњења,  да живе у тим објектима и друго. Листа је формирана на основу броја бодова.

Становник Шљивове Слободан Аћимовић добио је субвенцију за замену столарије.

- Ово је одлична ствар. Захваљујем се локалној самоуправи и држави,ово представља велику уштеду за моју породицу.

С.М.

Natrag

Back Top