ЗАХВАЛНИЦА ЗА ОПШТИНУ КРУПАЊ

03-11-2021 16:25 od Moderator

Општина Крупањ је добитник захвалнице Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ за уложене напоре током пандемије корона вируса, као и залагања за унапређење система социјалне заштите.

Председник Управног одбора Асоцијације ДУГА и координатор два програма ГИЗ-а Александар Прица, у име ГИЗ-а, уручио је захвалницу народној посланици Ивани Поповић

Прица је истакао да je општина Крупањ захвалницу добила заслужено као покретач многих иницијатива, те да захвалницу додељују због пожртвованости у борби против пандемије ковид 19 и због посвећености унапређењу система социјалне заштите, посебно услуга за осетљиве популације на територији Крупња. Немачка организација за међународну сарадњу ће и у току 2022.и 2023.године наставити да финасира активности на територији општине Крупањ и то у неколико области, ту је Ковид 19 пандемија, побољшање система социјане заштите, али и туризам.

Велико ми је задовољство да смо данас у просторијама општине Крупањ, имали прилику да добијемо захвалницу и што је препознат добар рад наше општине. Овакви пројекти су изузетно важни, ми се бринемо о нашим грађанима и бринемо се о сваком сегменту нашег друштва, а социјална заштита и брига за угрожене социјалне групе наших грађана, је свакако нешто што представља један од приоритета општине Крупањ. Изузетно ми је драго што ће се пројекат наставити и што ће ГИЗ и даље давати подршку нашој општини у развоју пре свега социјалне заштите, али као што је и сам Александар рекао и у области туризма. Заиста сам захвална на досадашњој сарадњи са Вама и надам се да ћемо у будућем периоду показати још боље резултате, наравно на првом месту зарад бољег живота наших грађана-изјавила је народна посланица Поповић.

Општина је са ГИЗ-ом - немачком организацијом за међународну сарадњу 22.маја 2019.године потписaла  Меморандум о разумевању за пружање техничке помоћи на унапређењу система пружања услуга социјалне заштите у складу са потребама осетљивих група, у оквиру пројекта „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“.

Општина Kрупањ изабрана је за једну од 15  пилот општина за пружање подршке кроз мере које су прилагођене потребама општине, а које ће бити израђене у блиској сарадњи са општинским тимовима. Пројекат је продужен и трајаће до 31.марта 2023. године.

С.М.

Natrag

Back Top