ЗА КРУПАЊ ЈОШ ДВЕ СЕОСКЕ КУЋЕ

12-11-2021 12:18 od Moderator

У просторијама Министарства за бригу о селу данас је потписано још два уговора за куповину куће на селу. Кућу на поклон у сеоским срединама општине Крупањ добио је ванбрачни пар Сакић Гордана и Ђукић Жељко из Церове и Радишић Марко млади пољопривредник из Ликодре.

Новац је додељен према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину.

Помоћник председник општине Крупањ, Александар Петровић је рекао да су средства Министарства за бригу о селу карика у напорима локалних самоуправа да оживе и развијају села и унапреде квалитет живота у њима.

„Морамо да мотивишемо људе да се врате на село и да ту заснивају своје породице. Овај пројекат је јасан показатељ решености Владе да развија села и да их оживи, јер су она наш велики потенцијал и богатство“, рекао је Петровић.

Овим програмом,подсећају у министарству, предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

С.М.

Natrag

Back Top