У КРУПЊУ ПОЧЕЛА ГРАДЊА КОМУНАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ ВРЕДНЕ ПЕТ МИЛИОНА ЕВРА

16-11-2021 10:27 od Moderator

У општини Крупањ данас је почела изградња канализационе мреже дугачке 7,2 километара, у склопу које су планирана и два постројења за пречишћавање отпадних вода. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић  присуствовао је почетку радова заједно са народном посланицом Иваном Поповић, председником општине Крупањ Иваном Исаиловићем и његовим сарадницима.

Радови на канализационој инфраструктури у нашој општини, вредних пет милиона евра, је део великог државног пројекта „Чиста Србија“, које реализује Министраство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у сарадњи са кинеском компанијом CRBC („China road and bridge corporation”).

- Општина Крупањ је захвална председнику господину Вучићу и министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са министром који je ту данас са нама, на овом значајном пројекту „Чиста Србија“. Крупањ је прва локана самоуправа у Мачванском региону која добија канализациону мрежу, пречишћача отпадних вода и надам се да ће и остале локалне самоуправе у овом региону кренути нашим стопама. Пројект је вредан пет милиона евра и Крупањ никада није имао појединачан пројекат овaко велике вредности. Потрудићемо се да оправдамо поверење државе и да наставимо да се боримо за наше становништво да остане да живи у Крупњу, да развијамо Крупањ и у тристичком смислу, да развијамо мрежу путева и да просто будемо један чинилац на који држава и цео регион може да буде поносан-рекао је Исаиловић.

Народна посланица Ивана Поповић изјавила је да овај дан, велики дан за општину Крупањ и да се придружује председнику Исаиловићу у захвалници председнику Вучићу и министру Момировићу, јер овако вредан пројект за општину Крупањ је од изузетне важности.

Седам километара канализационе мреже и две фабрике за пречишћавање отпадних вода значајно ће унапредити животни стандард наших грађана, а оно чиме смо се данас додатно обрадовали јесте да ћемо уз ту канализациону мрежу добити и асфлтирање путева. Драго ми је што смо се окупили данас на отварању ових радoва и надам се да ће у општини Крупањ бити још овако значајних инвестиционих пројеката-додала је Поповић.

Општина Крупањ овим пројектом решава свој дугогодишњи проблем, само насеље Крупањ ће сада у потпуности бити покривен канализационом мрежом, а једно, од планираних два постројења за пречишћавање отпадних вода, биће изграђено управо у Крупњу (Бањевац). До сада је вода из канализације, без предходног третирања, директно испуштана у реке, а изградњом постројења отадне воде пречишћаваће се и потом чиста вода ће бити испуштана у реке.

Друго постројење за пречишћавање отпадних вода је планирана на Мачковом камену у овиру будућег туристичко-спортског комплекса.

- Сматрам да је овај пројекат прави сигнал да се Крупањ више не враћа у прошлост. Овај пројекат је велике вредности и да поред добијања најквалитетније канализационе инфраструктур, планирано је да се по постављању канализационих цеви, ради нови асфалт у ширини од 2,5 метра, што треба да искоординирамо заједно са локалном самоуправом и то ће бити прави бенефит овог пројекта. Овакви пројекти, еколошки пројекти, су директан наставак политике која је довела до тога да је у Крупњу све мање питање незапослености, а све више је питање подизање квалитета живота, нових послова, већих плата, а онда и квалитетније инфраструктуре. Ови пројекти су јако значајни, јер ми кроз пречишћавање отпадних вода, кроз канализациону инфраструктуру омогућавамо да отпадне воде иду чисте у наше реке. Ово су наше шума, ово су наше реке,ова природа је нешто што припада нама вековима и ми морамо да нашу земљу оставимо чисту за нашу децу и њихову децу. Без тога нема будућности, нема живота без природе и ми то морамо да поштујемо-истакао је министар Момировић.

С.М.

Natrag

Back Top