ДОДЕЉЕНА ЈОШ ЈЕДНА СЕОСКА КУЋА

03-12-2021 12:20 od Moderator

У просторијама Министарства за бригу о селу данас је потписан уговор за куповину куће на селу. Кућу на поклон у сеоским срединама општине Крупањ добио је ванбрачни пар Перић Драгана и Василић Денис из Става.

Млади пар из Става изабрао је куповину сеоске куће у селу Бела Црква.

Ово је већ осма сеоска кућа која је додељена за младе у нашој општини. Изузетно ми је драго да је ова породица добила свој нови дом, поготово што је то породица са двоје мале деце,а очекују и треће дете. Као што сам већ више пута поновио, сматрам да је овај програм прави начин да се села оживе и даље развијају-изјавио је помоћник председника општине Александар Петровић.

Новац је додељен према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину.

Овим програмом ,подсећају у министарству, предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

С.М.

Natrag

Back Top