КУЛТУРА У ФОКУСУ

08-09-2021 13:38 od Moderator

Од стране Министраства културе и информисања , Општини Крупањ одобрен је пројекат за санацију сценске расвете  дома културе Библиотеке „Политика“ у вредности од шест милиона динара.

Пројекат под називом „Осавременимо позорницу Крупња” је изабран за суфинансирање од стране Министраства културе и информисања у оквиру програма „Градови у фокусу 2021“. Део средстава за спровођење овог пројекта је издвојила и наша општина у вредности од 3.791.339,28 динара.

Током 2018.године општина је уз помоћ Министарства културе и информисања реализовала пројекат реконструкције спољашњег дела објекта дома културе. Да би велелепна сцена дома културе,заједно са салом и гледалиштем са 348 места, имала праву функционалну употребљивост, која задовољава захтеве савременог сценског изражавања и ликовне обраде сценског простора, јавила се потреба за набавком опреме сценске расвете.  

Услед неадекватне сценске расвете Библиотека „Политика“ није била у могућности да приреди и организује било какав захтевнији сценски програм, укључујући и гостовања професионалних театара. Сада ова установа добија прилику да реши овај дугогодишњи проблем и да грађани Крупња могу да уживају у врхунским представама у наредном периоду.

С.М.

Natrag

Back Top