НОВА еУСЛУГА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

29-12-2021 11:14 od Moderator

Од данас особама са инвалидитетом са територије општине Крупањ на порталу еУправа доступна је нова услуга за подношење захтева за издавање паркинг карте. Oпштина Крупањ је једна од првих општина у Србији која својим грађанима омогућава овакву врсту електронске услуге.

Захваљујући овој услузи, особе са инвалидитетом, родитељи и старатељи малолетних или особа са инвалидитетом које су лишене пословне способности, на једноставан и брз начин остварују право на коришћење паркинг налепнице за особе са инвалидитетом.

Оваквим подношењем захтева избегавају се додатне процедуре које су подносиоци захтева имали до сада. Са свог мобилног телефона, таблета или рачунара , на брз и једноставан начин од сада особе са инвалидитетом могу доћи до својих паркинг карти користећи нову еУслугу на порталу еУправе.

Да би се особа са инвалидитетом пријавила за добијање паркинг налепнице потребно је да се улогује на портал еУправа (eUprava) , покрене услугу и одабере јединицу локалне самоуправе у којој подноси захтев, у овом случају то је општина Крупањ. 

Када су испуњени сви услови и када општинска управа општине Крупањ донесе Решење по којем особа са инвалидитетом има право на ову олакшицу-заједно сапаркинг налепницом која важи у читавој Србији, без обзира на то где је издата-шаље га на кућну адресу.

Natrag

Back Top