ПОТПИСАН УГОВОР КОЈИ ЋЕ ГРАЂАНИМА ОМОГУЋИТИ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

11-03-2022 10:26 od Moderator

Данас је за општину Крупањ, господин Зоран Зарић -председник скупштине општине Крупањ, потписао уговор са Министарством рударства и енергетике за финасирање програма енергетске санације стамбених зграда,породичних кућа и станова.

Средства која су општини Крупањ додељена од стране Министраства износи 5.000.000,00 динара, колико је из буџета определила и општина за финасирање програма повећања енергетске ефикасности.

Ове године Министарство је подржало 151 локалну самоуправу, а наша општина по броју освојених поена је заузела 20 место.

Кораци које следе у наредном периоду је расписивање јавног позива за избор листе фирми које ће обављати радове на уградњи спољашње столарије, термичке изолацијe спољних зидова, уградњу соларних панела,а потом и расписивање јавног позива за грађане/ке који су заинтересовани да енергетски унапреде своје породичне куће,станове...

Мере које ће се суфинасирати као и услови који ће грађани и грађанке морати да испуне како би евентуално били изабрани за суфинасирање дела трошкова за унапређење енергетске ефикасности(кућа,станова) биће утврђени самим јавним позивом.

С.М.

Natrag

Back Top