ZA ČISTIJU RAĐEVINU

11-06-2012 09:30 od Jelena Milosavljević

Akcija „Veliko spremanje Srbije- Za čistiju Rađevinu“ sprovedena je 9. juna 2012.godine u našoj opštini gde je učestvovalo preko 500 volontera.

  Najmasovnija volonterska akcija čišćenja otpada, koja se organizuje po treći put širom Srbije, odvija se u okviru akcije „Očistimo Srbiju“ koju je osmislilo Ministarstvo životne sredine,rudarstva i prostornog planiranja.

  U Krupnju je sprovedena velika akcija čišćenja otpada u svim naseljenim mestima, a u nju su se uključila i Kancelarija za mlade,javna preduzeća,škole,udruženja,organizacije i građani.Akcija je počela u subotu,9.juna u 8 časova.

  Mesne zajednice su uglavnom same određivale prioritetna mesta za čišćenje,a uglavnom su se čistili prilazni putevi naseljenim mestima, obale reka, izletišta, a dok su učenici i nastavnici, profesori osnovnih i srednjih škola očistili svoja dvorišta, a volonteri su čistili parkove i ulice.

  U akciji „Veliko spremanje Srbije- Za čistiju Rađevinu“ učestvovalo je preko 500 volontera, sakupljeno je 579 vreća otpada, a dok je mehanizacijom očišćeno 57 m3otpada.

- I ove godine želimo da ukažemo svim učesnicima akcije da je izuzetno važno da sačuvamo okruženje u kom živimo. Da je naš lični doprinos veoma važan i da moramo ne samo 9.juna,nego tokom svih 365 dana budemo ozbiljni u nameri da zaštitu naše životne sredine podignemo na viši nivo,onda smo uspeli u ovoj priči- rekao je koordinator akcije i komunalni inspetor Opštine Krupanj, Aleksandar Filipović.

                                                                                                                                            S.M.

Natrag

Back Top