Krupanj dobija mini-pič teren

20-06-2011 04:19 od Administrator

Na konkursu Ministarstva omladine i sporta, raspisanog početkom marta meseca,za izbor jedinica lokalne samouprave,na kojima će se u narednom periodu izgraditi mali sportski tereni za mlade-mini pič,izabrana je i naša opština.Mini-pitch

Mini-pič teren je deo opsežnog zajedničkog projekta Ministarstva i opštine Krupanj.Predviđeno je da igralište posluži rekreativnom i takmičarskom igranju malog fudbala,odbojke i košarke,prvenstveno za decu i školsku omladinu.

Nosilac izrade konkursne dokumentacije bila je Kancelarija za mlade,uz saradnju i tehničku pomoć kolega iz kancelarije za lokalni ekonomski razvoj,građevinskih i ostalih službi opštinske uprave.

Realizacija projekta podeljena je u dve faze. U prvoj, opština Krupanj će iz svojih sredstava realizovati pripremne radnje,kao što su izrada glavnog arhitektonsko-građevinskog projekta,pripremu terena gde će biti postavljen sportski teren,pribavljanje građevinskih dozvola,stručni nadzor i sl.,u cilju izvođenja svih neophodnih radova za uspešnu realizaciju prve faze,čiji je rok 30 dana od dana potpisivanja ugovora.

Druga faza projekta,obuhvata finansiranje i izvođenje završnih radova na izgradnji mini-pič terena,uz izvršenje izbora radova i finansiranja svih radova,i nabavku neophodne opreme za realizaciju druge faze projekta.Kompletnu drugu fazu realizuje Ministarstvo sa izabranim Izvođačem radova.Ukupna vrednost druge faze,tj.iznos odobrenih sredstava od strane Ministarstva za realizaciju projekta,procenjena je na preko 3.700.000,00 dinara.

Očekujemo da planiranim aktivnostima u sklopu realizacije,ovog značajnog projekta za mlade i našu opštinu u celini,i uz postojeću halu sa teretanom,otvoreni bazen,terene za mali fudbal,fudbalsko igralište,sportske terene hotela ''Grand'' i trim stazu,bude upotpunjena ponuda opštine Krupanj korisnicima usluga u oblasti sporta,kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i druženja mladih,u nastupajućem letnjem periodu.

Natrag

Back Top