ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ЗА УНУТРАШЊЕ УРЕЂЕЊЕ ОБЈЕКТА БИБЛИОТЕКЕ "ПОЛИТИКА"

11-05-2022 10:52 od Moderator

На конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу 2022“ подржан је пројекат општине Крупањ под називом “ Наставимо јачање културних капацитета Крупња“ и средства које Министарство определило за овај пројекат је 10 милиона.

Овим пројектом предвиђени су унутрашњи радови на објекту Библиотеке „Политика“ и то радови на замени подова, таписона на поду и делу на зидовима у сали, уређењу тоалета,гардеробе, изолацији депоа књига,столица у великој сали.

У 2018.години Министарство културе и информисања финасирало је радове на спољашњем уређењу овог импозантног објекта, а прошле године Министарство је финсирало и реконструкција сценске расвете.

Познато је да главни носилац културних дешавања у општини Крупањ је је Дом културе Библиотека ,,Политика"који је изграђен 1984.године као поклон новинске куће ,,Политика"из Београда општини Крупањ и народу Рађевине.Становници Крупња и Рађевине поносни су на спомен-дом, дар ,,Политике", архитектонско дело знаменитог архитекте господина Ивана Антића, који својим изгледом и функционалношћу, као и уређењем краси центар Крупња. У свом саставу дом културе има библиотеку са читаоницом, велику салу са 348 места и малу салу са око 100 места, галеријски простор и остале пратеће просторије у укупној површини око 3.600 м². Својом културном, образовном и просветном мисијом препознатљив је део културног идентитета Крупња и Мачванског округа.

С.М.

Natrag

Back Top