ДОДЕЛОМ ПРИЗНАЊА ЗАСЛУЖНИМ ПОЈЕДИНЦИМА И KОЛЕKТИВИМА KРУПАЊ ОБЕЛЕЖИО ДАН ОПШТИНЕ

21-09-2022 15:05 od Moderator

Свечана седница поводом Дана општине Kрупањ и 78. годишњице ослобођења у Другом светском рату приређена је данас у Великој сали Библиотеке "Политика" у Kрупњу.


У име председника Србије, Александра Вучића, Дан општине грађанима је честитала изасланица председника Верица Лазић која је пренела поруку у којој се истиче да ће држава Србија и у будућности апсолутно наставити да подржава развој и напредак крупањске општине.
Речима добродошлице присутне је поздравио и председник СО Kрупањ Зоран Зарић, након чега се грађанима обратио Иван Исаиловић, председник општине Kрупањ. Он је грађанима и гостима наше општине представио капитални пројекат чији је почетак градње планиран у наредном периоду на чувеној туристичкој локацији Мачков камен.

"Имам задовољство да вас подсетим на све оно добро што смо урадили у протеклом периоду, пре свега у путној инфраструктури и туризму, јер туризам је наш главни адут, али исто тако, још веће задовољство имам да вам представим, други по реду, спортски комплекс који правимо и ово данас, што ћете видети, ће бити његова апсолутна премијера" - навео је у свом уводном обраћању председник Исаиловић.

Даље, кроз видео презентацију присутни су могли погледати тачну локацију места где ће се, након обављених лицитација, кренути у изградњу два хотела (20 000 и 16.000 квадратних метара) а, у чијем ће се саставу наћи богат спортски садржај - базени, терени са хибридном травом, ски стазе..
Планом је предвиђен и ресторански део као и туристички инфо центар општине Kрупањ предвиђен за давање свих неопходних информација везаних за туристичке садржаје.
По завршетку презентације пројекта који је означен као пројекат од велике важности за даљи економски напредак и развој општине, председник Исаиловић је најуспешнијима уручио признања.

- У знак јавног и посебног друштвеног признања за доказане заслуге у раду и стваралаштву и за остварена достигнућа од изузетног значаја за свестран развој општине Kрупањ у свим областима живота и рада Повеља са златном плакетом општине Kрупањ додељена је фудбалском клубу "Рађевац" Kрупањ.
- Похвалницу са златним грбом општине Kрупањ и уметничку слику, а за остварене резултате у активностима од општег значаја за развој општине добили су :
- Удружење за културу „Добривоје и Добрила
Пантелић“ из Доњих Брезовица
- "Академија Рађ" из Kрупња
- Фолклорна секција Библиотеке "Политика"
- Kанцеларија за локално-економски развој општинске управе Kрупањ
- Домско одељење за смештај
старих лица и пензионера центра за социјални рад „21.септембар“ Kрупањ
- Проф. Др Миљан Ћеранић из Пожеге
- Данка Пајић и Љиљана Kовачевић, учитељице из Kрупња
- Јована Васиљевић предузетница из Kрупња
Живко Гошић, добровољни давалац крви награђен је Похвалницом општине Kрупањ и златником.
Постхумно Похвалница је додељена  Горану Глишићу, наставнику историје из
Kрупња и Цветку Вилотићу, учитељу и дипл.правнику из Kрупња.
Награђени су и Вуковци Основних и Средње школе у Kрупњу као и Ђаци генерације.

У уметничком делу програма учествовао је музички дуо Дамјан и Даша.

Natrag

Back Top