IZLOŽBA PASA

03-09-2012 13:36 od Jelena Milosavljević

U nedelju 02. septembra, održana je u Krupnju peta po redu specijalizovana izložba pasa goniča i brak jazavičara. Organizatori ove već tradicionalne manifestacije su Kinološko društvo „Đulim“, Lovačko udruženje „Krupanj“ i Turistička organizacija iz Krupnja.

Ove godine na izložbi je učestvovalo 75 pasa – rase srpski gonič, posavski gonič i brak jazavičar, što je veći odziv u odnosu na prošlu godinu. Pse su ocenjivali eminetne kinološke sudije iz Srbije, Raško Tomašević iz Čačka, Dragoslav Čupić iz Kruševca, a delegat takmičenja bio je Zoran Erkić iz Trstenika.

Psi su se  takmičili u lepoti u kategorijama  junior, mladi, intermedia, zreli, veterani, u okviru svojih rasa, a najlepši psi dobili su prikladne nagrade-pehare,diplome..

Pobednik izložbe je Ajša- odgajivač Dragoljub Marković iz Vrnjačke Banje, drugo  mesto zauzeo je pas  Leo- odgajivač  Nikola Ivanović iz Vrnjačke Banje, a treći je bio pas Bigl Obelisk- odgajivač Stefan Milovanović.

-  Izuzetno sam zadovoljan odzivom, ali i kvalitetom ovogodišnje izložbe. Nije ni malo lako organizovati ovakakv događaj, ali uz veliki napor uspeli smo i nadam se da će svake godine biti sve bolje. Napomenuo bih da će ova izložba po rasporedu Kinološkog saveza Srbije sledeće godine biti svrstana u državno prvenstvo- istakao je predsednik Kinološkog udruženja „Đulim“ Ivan Bojanović.

U Krupnju će biti održana još jedna manifestacija sličnog karaktera, naime u novembru se planira i održavanje kinološke utakmice pasa goniča na prostorima Lovačkog udruženja „Krupanj“ .

                                                                                                                       S.M.

Natrag

Back Top