ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

02-12-2016 13:48 od Jelena Milosavljević

У Крупњу,02.децембра Црвени крст Kрупањ у сарадњи са Трансфузијом крви Србије организовао је акцију добровољног давања крви.

У згради општине Kрупањ је организована акција добровољног давања крви у којој се одазвало 64. потенцијалних давалаца крви, од који је крв дало 51 давалац, док 13. добровољаца након обављеног лекарског прегледа није могло овај пут приступити давању крви..

Оно сто је значајно јесте да је први пут крв дало једанаест давалаца.

- Први пут дајем крв, није ништа страшно и сматрам да више људи треба да се одазове овој хуманој акцији.

Већ дуги низ година учествујем у овој акцији и сваки пут одлазим са мишљу да сам можда, управо овако малим гестом спасио неком живот. Заиста, ово је мали гест, али некоме итекако значи, зато бих замолио све своје суграђане да учествују у акцији добровољног давања крви- само су неке од изјава крупањаца који су се одазвали овој хуманој акцији.

- Прво бих желела да се захвалим на хуманом гесту наших дугогодишњих даваоца крви, али и посебно похвалим хумани гест људи који су први пут дали крв. План је да се давалаштво крви подигне на још виши ниво, у смислу организованости и бројности. Kао и до сада и овога пута акација је веома успешно протекла што говори и чињеница да се из акције у акцију број добровољних даваоца крви повећава- истакла је овом приликом Горица Недић, стучни сарадник Црвеног крста Kрупањ.

 С.М.

 С.М.

Natrag

Back Top