У КРУПЊУ ОДРЖАНО ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

14-05-2017 14:18 od Jelena Milosavljević

Државно такмичење из историје одржано је данас у Kрупњу, а свечано га је отворио председник Општине Kрупањ Иван Исаиловић.

Основна школа „Боривоје Ж. Милојевић“ из Kрупња у последње три године је домаћин Државног такмичења из историје. За ову прилику Kрупањ посети око хиљаду гостију из целе Србије: такмичари, наставници, родитељи, пријатељи деца која учествују на такмичењу.

Програм Државног такмичења из историје у Kрупњу започео је обраћањем директора Основне школе „Боривоје Ж. Милојевић“ Драгана Благојевића, који је поздравио госте и учеснике такмичења.

У име Одбора за такмичење присутнима се обратио проф. др Момчило Павловић који је подсетио присутне да је цео Kрупањ историја, да ове године обележава 600.година од првог писаног помена Kрупња у дубровачким актима и такође да школа слави 180. година постојања и да су предходна позитивна искуства у организацији оваквог такмичења била пресудна за поновно окупање у Kрупњу. Такмичење је свечано отворио Иван Исаиловић, председник општине Kрупањ, са надом и жељом да сви понесу драге и лепе успомене из Kрупња. Он је рекао да су сви такмичари већ победници самим тиме што су стигли до такмичења овог нивоа.

Око 150 школа са скоро 400 такмичара (ученици седмог и осмог разреда) учествовало је на такмичењу. Школа-домаћин се побринула да организација протекне беспрекорно.

https://youtu.be/HFihaY_6ZkQ

Natrag

Back Top