ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ХРАМА У БОГОШТИЦИ

25-07-2017 13:15 od Moderator

Слава храма у Богоштици, посвећеног Пресветој Богородици Тројеручици, обележена је данас уз присуство епоскопа шабачког Лаврентија, свештенства, представника општине Крупањ, као и  великог броја верника.

Домаћин, протосинђел Нифонт Павловић, старешина манастира  у Богоштици, који је метох манастира Соко, са верним народом угостио је све госте и поклонике.
Окупљенима после свете Литургије око трпезе љубави у Дому српске поезије, покрај чесме Десанке Максимовић, српске песникиње, протосинђел Нифонт захвалио се свим гостима-речима доброте и праштања.

Присутнима се обратио и Владика Лаврентије рекавши, да ма где да је био и што се више удаљавао од завичаја, Богоштица, његов завичај, му је све више постајо ближи и срцу милији.

Хвала вам много , хвала мојој Рађевини, Богоштици,хвала вам што сте истрајни људи и што о вама слушам све најбоље. Где год сам нашао некога који познаје ове крајеве или је службовао у овим крајевима хвалио се. То је за мене била највећа радост. Желим Вам сваку срећу и благослов- додао је Владика Лаврентије.

Natrag

Back Top