Godišnji koncert folklora u Krupnju 2017.

09-08-2017 06:57 od Moderator

U okviru Kulturnog leta 2017. u Krupnju, večeras je održan godišnji koncert Folklorne sekcije Biblioteke „Politika“ Krupanj. Vreme idealno za igru pesmu, radost, veselje- okupilo je ove večeri dosta publike na platou Doma kulture- Biblioteke „Politika.  „Godinu dana smo vredno radili , učili smo  igrali, vežbalida sačuvamo tradiciju- narodne igre, pesme i običaje od zaborava“ rekla je Emilija Tomić- koreograf  Folklorne sekcije Biblioteke „Politika“ Krupanj. Tradicija godišnjeg koncerta folklora u Krupnju podrazumeva učešće gostujećeg folklornog ansambla, te je ovog puta gostoprimstvo ukazano KUDu „Salaš Crnobarski“ iz istoimenog mesta u Mačvi. Folklorni nastupi domaćina i gostujućeg ansambla ogledao se u igrama iz Mačve, Zapadne Srbije kao i poznati:  Vranjsko polje, Divna, Hajd povedi veselo, Niš, Levač, Vlaške igre i Leskovac kao i nastupu pevača i vilolinistkinje iz Krupnja koja se trenutno nalazi u vrhu Srpske muzičke omladine Andrea Alimanović.

Dosta nastupa svih, od početnog do prvog ansаmbla izazvalo je puno aplauza velikog broja publike što ukazuje na činjenicu da Krupanj zaista ima prave i realne resurse dece i omladine, koja na ovaj način jako utiče na pozitivnost u javnom životu Rađevine i opštine Krupanj.

Na samom kraju кoreograf krupanjskog folklora Emilija Tomić,  srdačno se zahvalija svim igračima, orkestru, opštini Krupanj, Dragoslavi Ostojić- direktoru Biblioteke „Politika“  i svim ljudima dobre volje- koji svojim doprinosom čine ovaj događaj veličanstvenim.

Na kraju, lepo je istaći činjenicu jedinstvenosti i druženja preko stotinu igrača i njihovih roditelja koji su za ovu priliku pripremili slane i slatke zanimacije za drugarsku zakusku i druženje.

Natrag

Back Top