САВЕТОВАЊЕ НА ТЕМУ ЈАВНИХ НАБАВКИ У БАЊИ КОВИЉАЧИ

31-10-2017 11:36 od Moderator

Од 26.до 29.октобра одржано је у Бањи Kовиљачи саветовање на три актуелне теме: Јавне набавке-установе образовања, јавна предузећа и јавно-приватно партнерство. Први дан отворио је председник општине Kрупањ, господин Иван Исаиловић.

Првог дана, који је надахнуто и шармантно отворио Председник Општине Kрупањ – Иван Исаиловић, након уводне речи Др Марка Шпилер, предавање је одржао Шпилер, на тему проблематике јавних набавки у уставновама образовања и васпитања. Потом је исцрпно и значајно излагање, на тему новог законодавног оквира у образовању и васпитању имала Др Славица Јашић. Владо Kривокапић је дефинисао преговарачки поступак са циљем закључења оквирног споразума, а Никола Живанчевић јавну набавку екскурзија и ђачких путовања.

Други дан отвара Зоран Јевтић, Председник Општине Мали Зворник, истичући велико гостопримство које краси људе из ових крајева, али и значај проблематике јавних набавки. Потом је веома посећено излагање имао Саша Варинац, а након тога веома актуелну и значајну тему – Јавно приватно партнерство и концесије, надахнуто дефинисала Андријана Јовановић. Др Марко Шпилер се бавио Форензичким приступом Директивама ЕУ о јавним набавкама, а Александра Литричин је пре Николе Живанчевића, који се бавио набавком горива, одржала предавање о спровођењу поступка (додели уговора) јавно приватног партнерства кроз поступак јавне набавке.

Трећи дан су обележила фантастична излагања о потенцијалним проблемима које нам доноси нови Закон о јавним набавкама, анализирајући ЕУ Директиве, које су одржали Бранимир Благојевић и Милош Јовић. А потом Биљана Антић окупља све присутне из области образовања и васпитања, уз низ питања која су дуго трајала, а на које је стрпљиво одговарала, анализирајући праксу Просветне инспекције. На то се надовезује и Љиљана Симовић у такође сјајном излагању о новом законодавном оквиру. Александра Литричин потом анализира најновију праксу Републичке комисије за заштиту права, а Др Марко Шпилер на захтев учесника прича о оквирном споразуму.

Уследила је и традиционална додела сертификата која је као и увек донела сјајну атмосферу и показала колико је екипа која држи предавања на овом семинару јединствена, како у професионалном делу, тако и у протоколарним моментима, где се видело да су предавачи и учесници заправо заједно на истом задатку и колико стварање пријатељстава на оваквим скуповима представља значајан аспект.

Natrag

Back Top