САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИЦИМА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

03-11-2017 13:38 od Moderator

У петак, 03. новембра руководство општине Крупањ одржало је састанак са председницима и представницима месних заједница.

Настављена је прошлогодишња добра пракса да се одржавају састанци са представницима МЗ како би се разговарало о кључним проблемима и изнашло решење за те проблеме.

Теме овог састанка су зимско одржавање путева, како би се спремно дочекао зимски период, решавање проблема снадбевања електричном енергијом и одређивање приоритета становништва у месним заједницама, како би се неки од тих приоритета уврстило у буџет за 2018. годину.

Утврђени су тачно који путеви ће бити у надлежности месних заједница за зимско одржавање, а које путеве ће одржавати ЈП „Пут“ Крупањ. Свако ће добијати по 5 литара нафте по километру за сваки дан чишћења снега.

По речима председника општине Крупањ, господина Ивана Исаиловића, велики проблем са снадбевањем електричном енергијом, са којим се суочавају све месне заједнице, ускоро ће бити решен. Кренуло се у процедур обезбеђивања геодетских услуга снимања траса где ће касније бити постављене или замењене бандере, снопови и далеководи... Да би се убрзао процес решавања овог проблема, председник општине замолио је да све МЗ заједнице помогну око расчишћавања прилаза где ће бити постављене или замењене бандере око далековода и сл.

На крају састанка  председник општине  најавио је да ће почев од следеће недеље кренути у обилазак свих месних заједница где ће бити организовани зборови грађана.

 

С.М.

Natrag

Back Top