ОДРЖАНА ОБУКА НА ТЕМУ ПРИМЕНЕ ЗАКОНА О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ

13-11-2017 07:29 od Moderator

У Шапцу је од 9. до 10. новембра, одржана дводневна обука запослених у ЈЛС на тему примене Закона о општем управном поступку на којој су присуствовали и представници општине Крупањ.

Министраство државне управе и локалане самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, уз подршку у реализацији Савета Европе и финасијску подршку Европске уније, у предходном периоду започело је спровођење пројекта „Управљање људским ресурсима у јединицама локалне самоуправе“.

У оквиру овох пројекта спроведене су обуке на теме: Примене Закона о општем управном поступку (ЗУП)  и Припреме и спровођење пројеката.

Програм обуке ЗУП обухватио је сва релевантна питања, са посебним освртом на кључне новине овог закона, а које се односе на дефинисање пружања јавних услуга, увођење института јединственог управног места, као и увођење начела законитости и предвидивости, начела делотворности и економичности поступка, одредби о електронском општењу, гарантном акту, управном уговору, начину покретања поступка, управним актима, приговору, жалбеном поступку, ванредним правним средствима, и друго.

Поред института и решења Закона, програм обуке ће обухватити и унапређење вештина комуникације, методологију и унапређење вештина предавања и преношења знања, како би се унапредиле тренерске вештине полазника, а полазници били обучени да знања стечена у оквиру програма успешно пренесу својим колегама и сарадницима путем класичних обука и онлајн курсева.

 

С.М.

 

 

Natrag

Back Top