ОДБОРНИЦИ СО КРУПАЊ ПОДРЖАЛИ АКЦИЈУ „16. ДАНА ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА“

01-12-2017 11:42 od Moderator

Поводом обележавања глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, јуче су одборници Скупштине општине Крупањ у знак подршке ове кампање, као и у знак подршке свим жртвама насиља носили беџеве наранџасте боје, која је и званична боја кампање.

Одборницима се обратила Весна Марјановић, заменица председника општине и уједно чланица Комисије за родну равноправност општине Крупањ,  уз подсећање да је потребно заједничко деловање како би жене и девојчице у целом свету могле да живе без узнемиравања и сваког другог облика насиља.

- Обележавањем кампање, општина Крупањ се придружила акцији и уједно подржала иницијативу Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије, а зграда општине је осветљена наранџастом бојом, како би се скренула пажња на ово важно питање. Такође, за 6.децембар планирана је и улична шетња са децом из основне, средње и децом из удружења „Зора“ и овом приликом им се захваљујем што су се одазвали позиву - додала је заменица председника општине Крупањ.

С.М.

Natrag

Back Top