СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА

06-12-2017 13:48 od Moderator

У оквиру глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“ данас је одржана улична шетња са децом из основне, средње школе и децом из удружења „Зора“  са тежњом да се скрене пажња на значај борбе против насиља над женама.

Званична боја кампање је наранџаста, као симбол светле и оптимистичне будућности ослобођене од насиља над женама, стога су деца током уличне шетње носила кишобране наранџасте боје, а пролазницима су дељени промотивно-едукативни материјали.

-] Желим да се захвалим школама и удружењу „Зора“ што су се прикључили овој акцији и сматрам да је од велике важности да младе наше општине учимо да се насиље над женама (девојкама/девојчицама) као и насиље уопштено не сме толерисати. Текође, једна од ствари које коју желимо да променимо је став о насиљу над женама, јер се неретко девијантна понашања према женама сматрају нормалним, а то ни у ком случају нису нормална понашања, и против таквих понашања и схватања се морамо борити- изјавила је Весна Марјановић,заменица председника општине Крупањ.

 

С.М.

Natrag

Back Top