ЈАК ВЕТАР НАД РАЂЕВИНОМ

12-12-2017 07:00 od Moderator

Јак ветар  који од недеље увече непрестано  дува у већем  делу крупањске општине оштетио је један број стамбених објеката, а изазвао је и велике проблеме у снадбевању становника елетричном енергијом услед кварова на мрежи.

Доста невоље пољопривредницима Рађевине начинио је ветар- разносећи сењаке и рушећи кровове стаја и сеника. Kровови кућа нису остали без оштећења ни у једној Месној заједници, ипак предњаче: Брштица, Церова, Kостајник, Kржава, Шљивова. Такође, многа  села у Рађевини имају проблем и са  нестанком струје услед великих кварова и ломова на нисконапонској мрежи. Ни Kрупањ није поштеђен.  Лимови спортске хале у Kрупњу летели су попут листа папира , док је у центру  Kрупња – дрво оштетило ( срећом, само једно) ауто.  Доста оштећених кровова на кућама данас је већ санирано и мештани Крупња се надају да ће ветар ускоро престати да дува како не би изазазвао још штете на стамбеним објектима.

По речима Драгана Благојевића  директора ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ из Kрупња: Трећина од укупног броја ученика данас није похађала наставу услед закрчења путева и нестанка струје у сеоским Месним заједницама.

Надлежне општинске службе константно прате тренутну ситуацију и предузимају одговарајуће мере. Полиција, Ватрогасно спасилачка јединица, Електродистрибуција у сталној су спрези са сектором за ванредне ситуације.

 

http://krupanj-info.rs/

Natrag

Back Top