ТРАДИЦИОНАЛНА САВИНДАНСКА СВЕЧАНОСТ „АКАДЕМИЈЕ РАЂ“

01-02-2018 10:42 od Moderator

У понедељак, 29.01.2018. године, Академија РАЂ је организовала традиционалну савинданску Свечаност поводом годишњице свог постојања.  За разлику од претходних година када се она организовала у Дому културе „Политика“, овогодишњи програм спроведен је у, реновираном Спа Хотелу „Гранд“ који располаже изванредним условима за организацију оваквих али и других скупова, а са којим је Академија РАЂ у 2017. години већ имала успешну сарадњу.

Као и сваке године, то је била прилика да се направи преглед активности, изведу анализе и сумирају резултати Академије РАЂ у минулој години. Једночасовном програму присуствовало је више од 100 гостију, међу којима су били родитељи и чланови Академије, али и други гости који су се одазвали позиву Академије РАЂ.

У првом делу програма, видео презентацијом коју су чиниле статистичке анализе, презентације рада и постигнутих резултата кроз графиконе и податке, као и фотографије које су обележиле протеклу годину, омогућило је да присутни створе слику о 2017. години, која је по свим показатељима била веома успешна.

Неки од података из презентације показали су да је Академија РАЂ у 2017. години повећала број чланова за 20%, и да сада има око 100 чланова, распоређених у 7 селекција подељених по генерацијама. На 21-ом наступу на турнирима у Србији и БиХ, са 51-им различитим противником одиграно је укупно 189 утакмица на којима је учествовало 86 чланова Академије РАЂ. Имајући у виду да је Академија у претходној години играла утакмице са најјачим школама из највећих градова широм Србије и БиХ, проценат од скоро 50% победа и само 25% пораза је резултат који је представљен као веома задовољавајући.

Такође, приказани су успеси на турнирима широм Србије и успех у Зимској дечијој лиги у Осечини где је, са две селекције, на 20 одиграних утакмица, Академија РАЂ доживела само један пораз и била најуспешнија школа у конкуренцији највећих општинских клубова Мачванског и колубарског округа.

Као највећи успех у 2017. години али и највећи успех од оснивања Академије РАЂ, представљено је освајање другог (2005/06) и трећег (2008/09) места на Завршници за првака Србије у малом фудбалу у организацији Футсал Асоцијације Србије, на турнирима у Обреновцу и Краљеву, марта 2017. године, у конкуренцији најуспешнихих екипа и победника регионалних такмичења из свих делова Србије.

У протеклој години, настављена је сарадња са Црвеном Звездом, што потврђује податак да је чак 10 играча Академије РАЂ имало прилику да учествује на тренинзима, селективним утакмицама или наступа за неку од селекција Академије РАЂ.

Поред екипних резултата, проглашени су и појединци који су обележили претходну годину. Награђени су:

Николић Петар (2013. годиште), најмлађи члан Академије РАЂ.

Лапчевић Вељко (2008.), играч са највише наступа у 2017. години, у којој је одиграо чак 95 утакмица.

Марковић Лука (2007.), као најбоље оцењени играч на наступима у 2017. години, са просечном оценом 7,8. 

Јаковљевић Урош (2010.), је играч који је, на основуи рада и резултата, највише напредовао у протеклој години.

Миладиновић Александар (2003.) као најбољи стрелац у односу на број одиграних утакмица.

Матић Виктор (2006.), најуспешнији члан Академије у 2017. години, као играч који је освојио највећи број одличја и 4 пута у току године на различитим турнирима проглашаван за најбољег голмана.

Константинов Лазар (2005.) проглашен је за најбољег играча Академије РАЂ, као игач који је наступао на селекцијама Фудбалског Савеза Србије, једно време провео тренирајући са одговарајућом селекцијом Цвене Звезде и играч за кога се очекује да у наредном периоду појача неки од највећих српских клубова.

За најуспешнију селекцију Академије РАђ, проглашена је селекција петлића(2005/06), која је у протекој години остварила најзапаженије резултате.

На крају су представљени и планови за наредну годину, који се односе на даљи рад на масовности, бољој организацији и условима за рад, увођењу нових технологија и покретању нових пројеката као и последично, побољшању спортских резултата.

Александар Васиљевић

Natrag

Back Top