ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА "О ГЛУМАТАЊУ" ГОСТУЈЕ У КРУПЊУ

14-02-2018 11:13 od Moderator

У петак 23.фебруара са почетком у 19 часова у Великој сали библиотеке "Политика" у Крупњу одржаће се позоришна представа под називом "О ГЛУМАТАЊУ" .

Комедија "О глуматању" је једна нетипична форма монодраме, у којој се глумац директно обраћа публици, инсистирајући на контакту и покушава да их својом личном причом о глуми, уведе у свет и међу људе који су своју сујету и ексцентричност превели у љубав према позоришту и начин живота поставили на тзв. даске које ништа (живот) значе.

Веома отворен приступ, без удварања, додворавања и на веома другачији начин води присутне од свог почетка до те вечери када присутни прате представу, потпуно изненађени стилом и садржином.

Ако бисмо тражили сличност и поређење са неким другим сличним монодрамама, не би успели наћи идентично, али, у неким деловима приступом неодољиво подсећа на Зијаха Соколовића, Радослава Миленковића, Милана Гутовића тзв. Ланета, тј Бамбија …. тј. на начин којим су они урадили своје монодраме.

Приказ комплетног пријемног испита на глуми, који је је веома неизвестан и тежак, мада наоко једноставан, међутим, та процена квалитета кандидата посебност сваког члана комисије на челу са професором који прима класу, чини пријемни веома тешким и неизвесним, тај део је један од најдуховитијих делова представе.

Natrag

Back Top