СПЕКТАКУЛАРАН КОНЦЕРТУ У КРУПЊУ- ЈОШ СПЕКТАКУЛАРНИЈЕГ БЕНДА „КЕРБЕРИ“

11-08-2018 09:15 od Moderator

Група “Kербер” направила је прави спектакл синоћ на платоу испред библиотеке „Политика“ а неколико хиљада Крупањаца и фанова уживало је у доброј свирци коју је приредила ова нишка група.

Уз највеће рок хитове нишке групе “Kербер” синоћ су се забављале различите генерације, а за ову прилику у Kрупањ је, из околних градова и општина, дошла и публика којој је рокенрол музички избор  и један од извора живота.

Чланови групе “Kербер” атмосферу су довели до усијања хитовима који су обележили њихову каријеру, а које је публика певала у глас, од песама “Kад љубав изда (Светлана)”,  “Ратне игре”, “Небо је мало за све”, преко “Са тобом не могу даље”, “Боље да сам друге љубио”, до хитова “Медена”, “Не могу заспати” и други.

Одлични музичари и један од најбољих гласова овдашње музичке сцене Горан Шепа Гале приредили су изврстан концерт и нису жалили труда да задовоље и најстроже критичаре, а таквих у публици синоћ и није било. ''Кербер'' је наступио на крупањском ''Културном лету'' баш на Галетов рођендан па је концерт постао и својеврсна рођенданска журка, а организатор се потрудио и да госта изненади честиткама и тортом.

Захвалан сам вам свима који сте певали, покушали да певате и који сте, макар, слушали. Не памтим ја рођендане, само добру публику, а вас ћу упамтити. Овај бенд је изабрао шта у животу ради и само нас две ствари интересују – љубав и рокенрол. Ово је нешто што није материјално, већ душевно, рокенрол је баш та прича – поручио је Гале публици која је лако успела да убеди бенд да остане на сцени и свира на бис.

Поред сјајног Галетовог певања, незаборавни остају пасажи на клавијатурама Банета Божиновића, који је са Шепом и гитаристом Томиславом Николићем у групи од првог дана. Веома квалитетну трансфузију енергије Kербер је добио доласком енергичне ритам-секције бубњар Јосип Хартл-басиста Зоран Мадић, те соло гитаристе Небојша Минић који је такође синоћ имао ефектне соло дeонице.

Да подсетимо да је Kербер југословенска и српска хард рок група, која је основана у Нишу 1981. године. Назив групе је име бића из грчке митологије, троглавог пса са змијским репом који чува улаз у подземни свет. Прве концерте група је одржала у нишким клубовима, а често је била и предгрупа Галије. Први албум „Небо је мало за све” је снимила половином 1982. године.

Kербер је једина југословенска група која је имала наступ у колевци британског R’n’R-a, дворани Warehouse у Ливерпулу.

 

С.М.

Natrag

Back Top