ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ КРУПАЊ

24-09-2018 09:47 od Moderator

Премијера представе "Женско срце у шињелу"  поводом Дана општине Крупањ о хероинама из Првог светског рата, у режији Мирјане Kарановић биће одржана 25.09.2018. године са почетком у 20 часова.УЛАЗ СЛОБОДАН.

У представи пратимо три глумице Искру, Јасну и Сенку које покушавају да ураде представу поводом обележавања годишњице Првог светског рата о животима трију хероина: Милунком Савић која је била најодликованија жена војник у историји ратовања, Флором Сендс која је била једина Британка са чином капетана у српској восци и Надеждом Петровић која је напустила лагодност свог живота и вратила се у Србију да помогне свом народу спремна да да и свој живот ако треба.

Чекајући да се појави редитељ, глумице преиспитују своје животе, али и међусобно откривају ствари које не знају једна о другој... Сталне свађе међу њима због кашњења редитеља, због недовршеног текста за представу, због лоших услова у којима раде доводе у једном тренутку и само извођење представе у питање. Ипак, на неки начин судбина великих хероина инспирише и мења и глумице саме...

У представи играју Нина Граховац, Јована Петронијевић и Весна Паштровић.

Natrag

Back Top