ОПШТИНИ КРУПАЊ ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ У ВРЕДНОСТИ ОД ПРЕКО 5 МИЛИОНА ДИНАРА

08-11-2018 14:33 od Moderator

Општина Крупањ данас је закључила уговор са Министарством рударства и енергетике за суфинансирање пројекта “Унапређење енергетске ефикасности зграде предшколске установе “Наша радост“ у Kрупњу у износу од 5.378.674,78 динара (са ПДВ-ом).

Укупна вредност пројекта је 8.027.872,80 динара са ПДВ-ом, где 67% вредности пројекта финасирати Министарство рударства и енергетике, а учешће општине износи 2.649.198,02 динара (са ПДВ-ом).

У оквиру пројекта предвиђено је постављање фасадне изолације од камене вуне, замена постојећег котла са котлом на пелет и уградња фреквентно регулисаних циркулационих пумпи, постављање термостатских вентила на сва грејна тела и уградња акумулатора топлоте на објекту зграде ПУ „Наша радост“ у Kрупњу.

Зграда предшколске установе рађена је седамдесетих година и поједини слојеви конструкције не одговарају садашњим захтевима енергетске ефикасности објекта. Троши се доста енергената и средства, а нефукционалан је и систем грејања. Овим пројектом ћемо у знатној мери допринети  решавању овог проблема, а крајњи резултат ће бити   знатна уштеда енергије у овом објекту- истакла је заменица председника општине Весна Марјановић.

Министар Антић је навео да ове године Буџетски фонд износи 125 милиона динара, да је у претходне три године у њему укупно било 400 милиона динара, а да ће у 2019. бити много више новца за подизање енергетске ефикасности јавних објеката.

Natrag

Back Top