ОПШТИНА КРУПАЊ ПОТПИСНИК МЕМОРАНДУМА О РАЗУМЕВАЊУ СА ПРОГРАМОМ SWISS PRO У ОБЛАСТИ ДОБРОГ УПРАВЉАЊА

29-05-2019 14:52 od Moderator

Представници 96 локалних самоуправа из Србије, међу којима је и Општина Крупањ, потписали су данас са програмом Swiss PRO, који подржава Влада Швајцарске, Меморандум о разумевању у области доброг управљања.

Потписивање Меморандума о разумевању за локалне самоуправе представља важан корак ка успостављању трајних ресурса за унапређење рада и примену принципа доброг управљања у свакодневном раду и функционисању локалних администрација. Применом ових принципа унапредиће се транспарентност, одговорност, ефикасност и отвореност локалних самоуправа, а тиме допринети и друштвеном и економском развоју локалних заједница.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић оценио је да је за локалне самоуправе веома важно потписивање Меморандума о разумевању у области доброг управљања са Програмом Swiss PRO, јер ће тако обезбедити бољи квалитет пружања услуга за грађане.

Он је изразио задвољство јер се 96 локалних самоуправа ујединило око једног циља – добре локалне управе.

Директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу при Амбасади у Србији, Урсула Лојбли, истакла је да је добро управљање велики изазов, да је веома корисно за локалну заједницу и њену економију.

„Добро управљање је предуслов за развој. Ми то добро знамо из швајцарског искуства дугог више од 200 година“, казала је она и додала да добро управљање подразумева квалитетније и праведније услуге за све грађане.

Активности програма Сwисс ПРО, Влада Швајцарске подржава са укупно 5,8 милиона евра, а спроводи УНОПС у партнерству са СKГО.

Natrag

Back Top