ЈАКО НЕВРЕМЕ ЈУЧЕ ПОГОДИЛО ОПШТИНУ КРУПАЊ

06-06-2019 08:07 od Moderator

Јуче у поподневним сатима јако невреме погодило је Крупањ. Велика количина кише за кратко време узроковала је да реке и потоци  у Крупњу се излију и направе велике проблеме мештанима наше општине. Због тога је проглашена и ванредна ситуација у Крупњу и 10 околних села.

За само сат времена део општине потпуно се нашао под водом, а бујица је носила све пред собом. Вода је продрла и поплавила око 50 кућа, као и  основну школу због чега ђаци неће похађати наставу до понедељка-са могућношћу продужења,уколико се не створе услови за боравак деце у школи. Штете има и на путој инфраструктури, око 100 хектара ораница је уништено.

Пало је за кратко време 78 литара кише по квадратном метру што је узроковало да реке и потоци брзо надођу и направе велику штету на територији наше општине. Највеће проблеме направила је река Богоштица која је поплавила домаћинства и однела део пута који води ка истоименом селу.

Штета би била непроцењива да је киша дуже трајала и само  неколико минута је делило да се катастрофалне поплаве из 2014.године које су задесиле ово место, понове и у 2019.години.

У касним вечерњим сатима ситуација је већ била под контролом, а увелико је трајало чишћење, додатно обезбеђивање и заштита корита река.

У раним јутарњим часовима заказана је нова седница штаба за ванредне ситуације где ће се одлучити о даљим корацима заштите који су предвиђени Законом.

С.М.

Natrag

Back Top