ПРОЦЕНА ШТЕТЕ ОД ПОПЛАВА У КРУПЊУ 30 МИЛИОНА ДИНАРА

07-06-2019 08:10 od Moderator

Ситуација у Крупњу је стабилна, санирају се штете од поплава-оспособљен је пут ка селу Богоштици, који је однешен током поплаве која је Крупањ задесила у среду поподне.

Брзом интевенцијом свих служби у Општини Крупањ пут ка селу Богоштици је у току јучерашњег дана осопособљен за даљу употребу насипањем око хиљду кубика камена. Надлежна општинска комисија је на основу увида на терену причињену штету проценила на 30 милиона динара.

По речима председника општине Крупањ штета би била далеко већа да се није радило на превенцији и чишћењу речних корита.

- У среду смо били суочени са можда сличним епилогом као 2014. јер је ниво воде брзо растао, недостајало је 20 центиметара па да сам Kрупањ буде поплављен, али је то избегнуто. Захваљујући томе што смо радили на превенцији, чишћењу речних корита у бујици није било никаквог отпада или осталог материјала, који обично заврши у рекама, тако да није дошло до стварања ‘’чепова’’ на мостовима.

Од 2014. смо направили десет бујичних преграда на неколико речица, на Богоштици нисмо ниједну, а ове поплаве изазвала је углавном она. Превенција је нужна и ми смо добро прошли с обзиром на количину падавина. Сигуран сам да ћемо врло брзо све настале штете успети да отклонимо. Оне нису велике као пре пет година, али смо међу општинама које су претрпеле штету од најновијих елементарних непогода и помоћ нам је потребна – каже Исаиловић.

Natrag

Back Top