БИБИЛИОТЕКА“ ПОЛИТИКА „ КРУПАЊ У НОВОМ РУХУ

19-07-2019 12:11 od Moderator

Реконструкција објекта бибилиотеке „Политика“ у Крупњу, вредна 10.милиона динара приведена је крају. Сада је овај објекат добио нов и лепши изглед. Средства су обезбеђена од стране Министраства културе и информисања.

Од момента изградње (1984.године) зграда Библиотеке „Политика“ није доживела значајније мере санације, а  оштећења на овом објекту током година су бивала све већа, што је за собом повлачило неопоходност значајнијег  улагања на спољашњем и унутрашњем уређењу.

То се тек догодило 2018.године када је на конкурсу „Градови у фокусу“ Министарства културе и информисања одобрен пројекат Општине Крупањ и то министарство је финасирало радове на спољашњем уређењу овог импозантног објекта.

Примопредаја радова на санацији објекта Библиотеке „Политике“ Крупањ извршена је 18.07.2019.године.

Познато је да главни носилац културних дешавања у општини Крупањ је је Дом културе Библиотека ,,Политика"који је изграђен 1984.године као поклон новинске куће ,,Политика"из Београда општини Крупањ и народу Рађевине.Становници Крупња и Рађевине поносни су на спомен-дом, дар ,,Политике", архитектонско дело знаменитог архитекте господина Ивана Антића, који својим изгледом и функционалношћу, као и уређењем краси центар Крупња.  У свом саставу  дом културе има библиотеку са читаоницом, велику салу са 348 места и малу салу са око 100 места, галеријски простор и остале пратеће просторије у укупној површини око 3.600 м². Својом културном, образовном и просветном мисијом препознатљив је део културног идентитета Крупња и Мачванског округа.

Natrag

Back Top