ДРУГИ ТРОФЕЈ ВИТЕЗА РАЂА – Крупањ 2019.

05-09-2019 10:12 od Moderator

Од четвртка 29.-ог до суботе 31.-ог августа, Крупањ је био домаћин другог међународног фестивала дечијег фудбала „Трофеј Витеза РАЂ-а“ у организацији Фудбалске Академије РАЂ.

Фудбалски турнир намењен најмлађим фудбалским категоријама, деци од 5 до 12 година старости, организован је на теренима Спортског центра Крупањ и стадиону ФК Рађевац. Такмичење је спроведено у шест узрасних категорија, са укупно 50 екипа из више од 20 клубова. Турнир је, на тај начин окупио преко 600 деце, директних учесника такмичења, који су дошли у Крупањ из 20-ак градова Србије и Републике Српске.

Овогодишњи турнир је организовала крупањска Академија РАЂ уз партнерску подршку и помоћТуристичко-спортске организације општине Крупањ, Спортског савеза општине Крупањ, Библиотеке „Политика“ и ЈКП „1. Мај“, као и неколико других локалних организација и удружења.

Сваког дана, публика је могла да ужива у великом броју лепих потеза, акција и голова, најмлађих фудбалера. За три дана такмичења, одиграно је више од 130 утакмица, што је укупно око 50 сати дечијег фудбала. Двадесет пехара и преко 200 медаља, освојиле су најуспешније екипе из Београда, Новог Сада, Зворника (БиХ), Шапца, Ваљева, Панчева, Уба и Крупња.

Организатори су поред фудбала, као главног разлога окупљања, организовали и друге активности, како би гостима из других градова учинили боравак у Крупњу, још лепшим и садржајнијим.  Свим учесницима турнира, обезбеђен је ручак у Кафе пицерији „Краљица“ а све екипе имале су и могућност бесплатног боравка на градском базену, након такмичења или између утакмица.

Целу организацију, спровела је група од 20-ак чланова организационог одбора и групе младих волонтера а поред директних учесника, за три дана такмичења, турнир је пратило преко 400 родитеља, тренера и других гледалаца. На тај начин се долази до цифре од преко хиљаду посетилаца ове манифестације, што је допринело одличној промоцији општине Крупањ и њених спортско-туристичких потенцијала.

Сви учесници турнира били су презадовољни и са лепим утисцима напустили Крупањ. Академија РАЂ, као организатор , изражава велико задовољство због чињенице да је турнир организован на високом нивоу, да су сви учесници били задовољни организацијом и такмичењем као и да је такмичење протекло без било каквог проблема, повреда играча или пропуста у организацији.

Академија РАЂ дугује захвалност свим суорганизаторима и партнерима, који су помогли реализацију пројекта, као и свим учесницима турнира који су својим учешћем подигли квалитет такмичења и допринели његовом успеху. 

Овогодишњи турнир имао је ограничен прој учесника, због услова и могућности организације, али већ за наредну годину постављен је пуно виши циљ, како у квалитативном тако и у квантитативном смислу, па се очекује да ће Трећи „Трофеј Витеза РАЂАа“, крајем августа 2020. године, бити много масовнији и садржајнији. Циљ је да „Трофеј Витеза РАЂа“ постане традиционалан а Крупањ буде место најлепшег провода малишана из целе Србије, последњих дана летњег распуста.


Академија РАЂ

Natrag

Back Top