САОПШТЕЊЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

28-02-2020 08:59 od Moderator

Поштовани грађани Мачванског управног округа,

 

Обавештавамо Вас да је на  иницијативу начелника Мачванског управог округа Владана Красавца у  четвртак 27.фебруара 2020.године,са почетком у 12:00 часова   у Градској управи града Шапца одржан састанак  на тему:"Актуелна епидемиолошка ситуација у Мачванском управном округу".Састанку су присуствовали представници свих локалних самоуправа са територије Мачванског управног округа.Известилац на поменуту тему био је представник Завода за јавно здравље Шабац, Драгана Радојчић,начелник Центра за контролу и превенцију болести.

У  циљу благовремене и потпуне информисаности свих грађана Мачванског управног округа, везано за актуелну епидемиолошку ситуацију,наглашено је да нема евидентираних случајева заражених корона вирусом на подручју Мачванског управног округа.

С тим у вези предузете су све мере прописане за поступање у оваквим ситуацијама,тако да  наши грађани треба да буду спокојни, јер надлежни државни органи и органи у локалним самоуправама поступају у складу са прописаном процедуром.

 Завод за јавно здравље Шабац је у непрекидном  контакту са  Институтом за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".Здравствена ситуација се прати непрекидно ,а сви ресурси, како материјални, тако и људски  су спремни за случај појаве корона вируса.

На подручју Мачванског управног округа  спроводе се мере прописане Законом о заштити становништва од заразних болести.

Препорука је да  се грађани о епидемиолошкој ситуацији информишу искључиво од компетентних институција које располажу са тачним и прецизним подацима.

На подручју Мачванског управног округа то је Завод за јавно здравље Шабац који на својој интернет страници:www.zjz.org.rs објављује тачне и потпуне информације.

На услузи грађанима  је и телефон Завода за јавно здравље број:343-605.

 

У Шапцу,27.фебруара 2020.године.

 

 

                                                                                      КАБИНЕТ НАЧЕЛНИКА

                                                                              МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

 

Natrag

Back Top