Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић данас је посетила Крупањ, Осечину и Ваљево

15-07-2015 14:14 od Jelena Milosavljević

Сви предвиђени хитни санациони радови у три општине Крупањ, Осечина и Ваљево завршени су успешно и квалитетно у договореном року. Укупна вредност извршених радова је 212 милиона динара“, изјавила је данас министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић приликом обиласка санационих радова водних објеката за уређење водотока, водних објеката за заштиту од поплава, ерозије и бујица и водних објеката за наводњавање.

Министар Богосављевић Бошковић је подсетила да су након повлачења мајских поплава припремљени пројекти санације за 55 најугроженијих локација, за које је из буџета Владе Републике Србије издвојено милијарду и шесто хиљада динара, од којих је утрошено укупно милијарду и четиристоосамдесет хиљада динара.

„Током поплава у мају 2014. године на територијама општина Крупањ, Осечина и града Ваљева  забележене су ванредно велике штете од поплава, како урбани делови градова, тако и објекти путне привреде, комуналне, телекомуникационе инфраструктуте, пољопривредна добра и насеља. У поплавном таласу изграђени заштитни системи су били на озбиљном тесту издржљивости, али су претрпели оштећења у толикој мери да више нису била у функцији“, рекла је овом приликом Богосављевић Бошковић и додала да је потребно да сарадњом са локалном самоуправом све системе одбране у наредном периоду учинимо бољим и ефикаснијим.

(са сајта министарства пољопривреде и заштите животне средине)

Natrag

Back Top