Уручен пројекат за грађевинску дозволу санације клизишта у општини Крупањ; започели извођачки санациони радови клизишта у општини Љубовија

14-07-2015 14:31 od Jelena Milosavljević

Министар без портфеља у Влади Србије задужен за ванредне ситуације Велимир Илић предао је председнику општине Крупањ Радету Грујићу, у уторак, 14. јула 2015. године, пројекат за грађевинску дозволу санације клизишта у селу Кржава, засеок Троска, на основу јавне набавке за израду пројектне документације коју је спровео Кабинет министра задуженог за ванредне ситуације, финансиране из средстава текуће буџетске резерве Републике Србије.

Том приликом министар Илић је истакао да узрок свих проблема у Крупњу представља клизање брда које је изазвало велике штете, померило корито, преградило реку и угрозило стамбене објекте, као и да ће у оквиру својих надлежности зауставити поменуто клизиште, док је санирање реке и пута под ингеренцијом других институција.

Илић је рекао да је завршена комплетна пројектна документација за санацију клизишта у селу Кржава, као и да ће санациони радови, чија вредност износи око 51 милион динара, започети након што општина Крупањ изда грађевинску дозволу и распише тендер за извођење радова.

Истог дана, министар Илић је посетио и општину Љубовија како би присуствовао почетку извођења радова на санацији клизишта код Радовановића куће, чија укупна вредност износи око 2 милиона 800 хиљада динара.

Кабинет министра задуженог за ванредне ситуације спровео је поступак јавне набавке за извођење санационих радова на поменутом клизишту у општини Љубовија, док је финансирање пројектне документације обезбеђено из донације Канадске амбасаде.

(преузето са вести Кабинета министра без портфеља задуженог за ванредне ситуације)

Natrag

Back Top