Почело уређење Основне школе у Крупњу

11-08-2015 06:20 od Jelena Milosavljević

ОШ,,Боривоје Ж.Милојевић" у Крупњу одобрено је у овој  години за  реконструкцију топловода и котларнице и замену унутрашње столарије 66.400 еура од стране Амбасаде Јапана кроз ,,ПОПОС" програм донација за основне потребе становништва. Након спроведеног поступка јавне набавке и прикупљених свих дозвола и сагласности изабрани извођач радова ,,Петромонт" из Новог Сада почео је радове на реконструкцији и адаптацији система топловода. Ових дана повађене су старе и постављају се нове цеви топловода, које се раде по европским нормама где ће бити систем дигиталног праћења нивоа топловодног флуида и његове температуре. Старе цеви топловодода за школу и спортску халу биле су знатно оштећене услед чега је долазило до великих губитака топлотне енергије, а тиме и енормне потрошње енергената за грејање. Упоредо са радовима на топловоду ради се и замена унутрашње столарије у просторијама школе и за сада све иде планираном динамиком, по речима директора школе Драгана Благојевића.

            У О.Ш. ,,Боривоје Ж.Милојевић" сем напред наведених радова почињу и радови на замени целокупне спољне столарије и адаптације дела кровне конструкције.

Кроз „Програм модернизација школа“ који се финасира највећим делом из средстава Европске инвестиционе банке, а делом учешћем Републике Србије, школи је одобрен и пројекат под називом ,,Адаптација и реконструкција крова, замена олука, летви, скидање кровног покривача, изолације и уградња потребне кровне столарије, фасадне столарије" у вредности од око 160.000 еура. Министарство је спроводило поступак јавне набавке и након расписаног Позив за подношење понуда у међународном отвореном поступку изабран је извођач радова ,,Модулор" из Београда. Општина је обезбедила све своје обавезе око дозвола и других услова из потписаног Протокола о сарадњи са Министарством, извођач радова је уведен у посао и очекује се успешна реализација.

Ученици и наставници основне школе у Крупњу ускоро ће имати много боље услове за рад и боравак.

 

 

Natrag

Back Top