Долазак Црвене Звезде у Крупањ

03-09-2015 10:00 od Jelena Milosavljević

На позив Директора школе фудбала Црвене Звезде Владимира Цвијетићанина, представници Фудбалске Академије РАЂ из Крупња, присуствовали су састанку са челницима Црвене Звезде на Маракани. Повод за састанак је био позив и понуда Црвене Звезде упућена Академији РАЂ са циљем да крупањска школа фудбала, као једна од најперспективнијих у Србији, постане део школе фудбала Црвене Звезде.

На двочаосвном састанку, водећи људи Омладинске школе Црвене Звезде упознали су се са радом Академије РАЂ, представили планове Црвене Звезде када су млађе селекције упитању, а након тога понудили предлог уговора о пословно-техничкој сарадњи са Академијом РАЂ.

Уговор би подразумевао да Академија постаје део Школе фудбала Црвене Звезде, добија право коришћења имена и грба, организује план рада у складу са планом Црвене Звезде, док тренери и деца добијају могућност усавршавања и напретка кроз додатан рад у Црвеној Звезди и са водећим људима Црвене Звезде. Академија ће у наредном периоду носити назив „Школа фудбала Црвена Звезда – Академија РАЂ“. Чланови Академије истовремено постају чланови Црвене Звезде са низом погодности, а Крупањ ће имати прилику да буде домаћин млађим селекцијама црвено-белих и њиховим тренерима, као и садашњим и бившим звездама најтрофејнијег српског клуба.

Предлог Црвене Звезде је да се потписивање уговора о пословно-техничкој сарадњи организује крајем септембра на званичној конференцији за медије која ће се организовати на Стадиону „Рајко Митић“ а да до тада обе стране раде на припреми за почетак сарадње.

Иначе, Академија РАЂ је настала у октобру 2014. године на иницијативу деце, родитеља, тренера и појединаца који су помогли на различите начине да Академија стане на ноге и опстане до данас. А све са циљем да се створи модерна и перспективна школа фудбала за децу од 5 до 12 година. За само неколико месеци, Академија је окупила преко 60 чланова који подељени у групама са три тренера, тренирају на терену са вештачком травом, спортској хали и стадиону ФК Столице. Од почетка 2015. године, Академија је освојила велики број пехара и признања на турнирима у Србији и БиХ, остварила низ других успеха, на основу чега је стекла епитет једне од најбољих и најперспективнијих школа фудбала у региону, што је препознала и Црвена Звезда. Будућа сарадња са Црвеном Звездом гарантује да је пред Академијом светла будућност и још већи успеси.

А.В.

Natrag

Back Top