GIZ IMPACT FINANSIRA IZRADU DOKUMENTACIJE ZA IZGRADNJU RECIKLAŽNOG DVORIŠTA

15-10-2015 10:31 od Jelena Milosavljević

Izvršeno je potpisivanje ugovora o lokalnoj subvenciji između opštine Krupanj i GIZ IMPACT projekata ,,Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opšitinama '', a u cilju finansiranja izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju reciktažnog dvorišta u opštini Krupanj u vrednosti do 20.000 evra.

GIZ IMPACT kroz projekat ,,Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opšitinama '' u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine će nastaviti da pruža podršku našoj opštini, koja je jedna od pet pilot opština u okviru ovog projekta. Cilj je uspostavljanje efikasnih i ekonomski održivih rešenja u oblastima upravljanja otpadom i otpadnim vodama, što će doprineti uvodjenju koncepta cirkularne ekonomije.

Jedan segment GIZ IMPACT projekta fokusiran je na podršku opštinama u pripremi projektno tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnih objekata, odnosno postrojenja za tretman komunalnog otpada i otpadnih voda.

Ovo je još jedan korak bliže ka konačnoj izgradnji reciklažnog dvorišta u opštini Krupanj, što je za našu opštinu od velikog značaja.

 

S.M.

Natrag

Back Top