KОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА НА ЗАШТИТИ, УРЕЂЕЊУ И КОРИШЋЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У 2020. ГОДИНИ

02-07-2020 05:49 od Moderator

Конкурс Управе за пољопривредно земљиште ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА НА ЗАШТИТИ, УРЕЂЕЊУ И КОРИШЋЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У 2020. ГОДИНИ.

Оно што Вама може бити важно је

 НАБАВКА НОВЕ ОПРЕМЕ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ (опрема набављена у току 2020. године, учешћа до 60%, без урачунатог пореза на додату вредност, минималан износ 40.000 динара без ПДВ-а, максимални износ средстава који може бити одобрен по поднетој пријави износи 3.000.000 динара без ПДВ-а).

Право на овај подстицај имају: 1) физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства,  2)   научноистраживачка организација: факултет и институт, 3)  установа: средња стручна школа у подручју рада пољопривреде и висока школа струковних студија из области пољопривреде коју је основала Република Србија,4)  привредно друштво: микро, мало и средње правно лице разврстано у складу са законом којим се уређује рачуноводство, 5)  предузетник, 6)  земљорадничка задруга.

  ИСКОП/БУШЕЊЕ БУНАРА У ФУНКЦИЈИ НАВОДЊАВАЊА (право на ова средства има физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства које је уписано у Регистар у активном статусу, ако је уписао у Регистар парцелу која је земљиште које се користи за пољопривредну производњу (њива, врт, воћњак, виноград, ливада, пашњак и трстик) на којој треба да се врши ископ/бушење бунара у функцији наводњавања и власник је те парцеле. Износ средстава који се одобрава је до 80% вредности по дужном метру ископа/бушења бунара, односно до 3.000 динара по дужном метру ископа/бушења бунара без ПДВа.

Максимални износ средстава по поднетој пријави који може бити одобрен је 180.000 динара без ПДВа.

РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЈЕ 6. ЈУЛИ 2020.

У прилогу је текст Конкурса, Образац пријаве за опрему за наводњавање, Образац пријаве за ископ бунара у функцији наводњавања као и линк Управе за пољопривредно земљиште , http://upz.minpolj.gov.rs/sadrzaj/




Natrag

Back Top