Канцеларија за младе

03-10-2024 11:41 od Moderator

Представници општине Крупањ присуствовали другој радионици у Новом Саду

Чланови пројектног тима општине Крупањ присуствовали су другој радионици у оквиру програма Interreg VI-A IPA Хрватска – Србија, која је одржана у Новом Саду 02. октобра2024. године. Радионица је била усмерена на пројектне партнере из Србије чији су пројекти уговорени у оквиру Првог позива за предлоге пројеката.

На овој радионици су представници Националног тела и Првостепене контроле у оквиру Министарства  за европске интеграције у Републици Србији, су представили специфичности за партнере из Републике Србије, као што су јавне набавке,извештавање и неправилности.

Opširnije ...

24-09-2024 19:28 od Moderator

Представници општине Крупањ присуствовали радионици у Новом Саду у оквиру Првог позива за предлоге пројеката

Чланови пројектног тима општине Крупањ присуствовали су радионици у оквиру програма Interreg VI-A IPA Хрватска – Србија, која је одржана у Новом Саду 24. септембра 2024. године. Радионица је била усмерена на пројектне партнере из Србије чији су пројекти уговорени у оквиру Првог позива за предлоге пројеката.

Opširnije ...

02-08-2024 11:11 od Moderator

Потписан партнерски споразум за пројекат PRO EFFICIENT

У оквиру пројекта Promoting Energy Efficiency in Housing and Public Buildings through Renewables (PRO-EFFICIENT), потписан је партнерски споразум између четири партнера на пројекту, чиме су дефинисане одговорности и обавезе сваког од партнера у складу са прописима ЕУ. Споразум су потписала одговорна лица партнерских организација: председници општина Мали Зворник и Крупањ, Зоран Јевтић и Младен Стефановић, као и градоначелници Кутјева и Пожеге, Јосип Будимир и Жељко Главић.

Opširnije ...

15-06-2024 11:18 od Moderator

Потписан Уговор о реализацији пројекта PRO-EFFICIENT

Званично је потписан Уговор о реализацији  пројекта PRO-EFFICIENT и овим уговором је започета имплементација пројекта усмереног на промоцију обновљивих извора енергије и унапређење енергетске ефикасности.

Opširnije ...

28-02-2024 11:03 od Moderator

Општини Крупањ одобрено финансирање прекограничног пројекта у области обновљивих извора енергије

На састанку Одбора за праћење, одржаном 26. фебруара 2024. године, одобрено је финансирање 3 пројектне пријаве у оквиру 1. позива за подношење предлога пројеката Interreg VI-A IPA програма Хрватска – Србија 2021 – 2027.

Предмет одобрења били су пројекти поднети у оквиру Приоритетне осе 2 Програма: Специфични циљ 2.2 „Промовисање обновљиве енергије у складу са Директивом о обновљивој енергији (ЕУ) 2018/2001, укључујући критеријуме одрживости који су у њој наведени“.

Током Позива, који је био отворен од 12. маја до 4. септембра 2023. године, пристигло је 98 пројектних пријава укупне вредности од скоро 80 ​​милиона евра. Резултати процене пројектних пријава за преостале програмске приоритете биће објављени до краја марта почетком априла 2024. године.

Пројекат PRO-EFFICIENT ће у наредне две године реализовати општина Мали Зворник, као водећи партнер, са градовима Кутјево и Пожега у Хрватској и општином Крупањ у Србији.


Opširnije ...

Back Top