Обилазак града

Turistički potencijali

Opština Krupanj raspolaže jedinstvenim antropogenim i prirodnim vrednostima:

Crkva spomen-kosturnica Sv. Vaznesenja Gospodnjeg

Crkva spomen-kosturnica Sv. Vaznesenja Gospodnjeg u Krupnju (delo arhitekte Momira Korunovića) - zadužbina kralja Petra i Karađorđevića sagrađena 1933. godine; Stara crkva Sv. Vaznesenja Gospodnjeg u Krupnju sagrađena 1842. godine.

Dom kulture ''Politika''

Zdanje Doma kulture ''Politika'' monumentalno delo arhitekte Ivana Antića sa 3000 kvadrata upotrebnog prostora; raspolaže pozorišnom dvoranom, galerijom, malom salom, ateljeom, bibliotekom i kancelarijskim prostorijama.

Stara apoteka

Stara apoteka (vila Pere Despića sagrađena 1914. godine) - objekat pod zaštitom države; uz Zadužbinu Nikole Spasića doprinosi ambijentalnoj celini Krupnja ( sa četiri reke, okružen zelenilom i parkovima). Centralni park u Krupnju nalazi se kod ušća dveju reka i glavne gradske raskrsnice i predstavlja centralno mesto na kome su se Rađevci  od davnina okupljali da bi saznali najnovija dešavanja ; u tursko vreme zvao se Megdan (trg). Postoji potreba za njegovim uređenjem (postavljanje spomenika npr. Srpskom junaku i Đorđu Čurčiji), čime bi se značajno podigao nivo turističkog proizvoda u Krupnju.

Sportski tereni

Sportski tereni (1 otvoreni bazen, sportska hala, 2 fiskulturne sale, 3 fudbalska igrališta sa travnatim terenima u Krupnju i po 1 u Zavlaci i Beloj Crkvi, 1 igralište za mali fudbal sa šljakastim terenom, tereni za košarku, rukomet i odbojku) u opštini Krupanj predstavljaju samo deo potencijala za razvoj sportsko-rekreativnog turizma koji čini jednu od okosnica razvoja turizma u Rađevini.

Back Top