СПОРТОМ ДО ЗДРАВЉА

26-04-2017 12:30 od Jelena Milosavljević

У оквиру пројекта "Здравије сутра" данас је 26. априла у Крупњу одржано предавање младима о безбедности у спорту, о здрављу и уопштено о значају бављења спортом и физичком активношћу.

Зашто је битно бавити се спортом, са посебним акцентом на бављење спортом на здрав и безбедан начин говорио је Никола Пајић, наставник физичке културе, фудбалер и тренер (млађим групама) ФК “Рађевац“ у Крупњу.

- Најважнија функција спорта јесте здравље. Врло је важно да схватите колико је битно да се бавите спортом и уопште физичком активношћу, колико  физичка активност позитивно утиче на ваше здравље и правилан развој. Желе бих да напоменем само један значајан податак, када већ говоримо о здрављу. Сваком детету, вашег узраста, потребно је минимум 60 минута дневно интезивног бављења физичком активношћу, да би се ваш организам правилно развијао.Сваки минут испод тога ви нарушавате своје здравље. О томе размишљајте сваки дан кад седнете за компијутер колико сте физичке активности имали у току дана-истакао је Пајић.

Поред здравља,као један од значајних аспеката бављења спортом, Пајић је истакао и још један, а то је пријатељство. Како и сам каже, бавећи се професионално спортом стекао је доста пријатеља и изузетно је поносан на ту чињеницу.

За крај жело бих да изразим велику част и задовољство што сам имао прилику да вам испричам нека своја искуства везана за спорт, што сам имао прилику да вам са неке стручне стране објасним значај бављења спортом. Наравно, велику захвалност дугујем и Јани, Магдалени и Стефану што су препознали значај ове теме и што су одлучили да се о овој теми више говори-додао је Пајић.

Да подсетимо да је"Здравије сутра" део пилот пројекта " Искорачи и Ти! Спортски.Здраво.Безбедно.", који реализује Кровна организација младих Србије са партнерима Антидопинг агенцијом Републике Србије, Заводом за спорт и медицину спорта Републике Србије и локалним партнерима удружење "Зора" и одбојкашки клуб "Рађевац" у оквиру пројекта "Искорак", а финансира Министраство омладине и спорта Републике Србије.

Поред предавања које је одржано данас, у петак 28.априла је планирана и радионица на три теме: здравље, безбедност у спорту и тимски дух. Млади ће на још један начин имати прилику да се информишу о значају бављења спортом.

https://youtu.be/8f96g811io8

С.М.

Natrag

Back Top